Kategorier
Tandhälsa

Akuttandläkare nära dig i Malmö

Man vet inte när man får akuta problem med tänderna, men om man får det behöver man snabb hjälp. Det finns bra akuttandläkare som kan hjälpa dig med akuta besvär om du befinner dig runt Malmö.

Man vet aldrig när och om man behöver akut hjälp. Händer en olycka och man skadar sig så uppsöker man akuten. Detsamma behöver man göra om det är tänderna som skadar sig. Vid akut skada eller smärta i munnen behöver ni vända er till en akuttandläkare. Dessa finns lite överallt i vårt land, Malmö är ett av de ställena. De mindre städerna och byarna kanske inte har akuttandläkare lika nära, men då får man åka till närmsta klinik som kan ta emot en. Det är inte heller alltid möjligt att vänta på att ens ordinarie tandläkare ska ha tid.

Stor kompetens hos akuttandläkare

Du behöver inte oroa dig över att gå till en akuttandläkare. De har samma kompetens som din vanliga tandläkare. De har genomgått samma utbildning och kan göra samma saker. Behöver du smärtstillande under en behandling får du givetvis det. Precis som din vanliga tandläkare kan de laga hål, dra ut tänder och göra andra behandlingar. Ska de däremot laga hål så gör de ofta en provisorisk lagning. Lagningen behöver du sen gå och fixa hos din ordinarie tandläkare. Det finns kliniker som arbetar senare in på dagarna och även helgdagar. Så vid skada eller smärta ska du inte behöva gå och vänta i onödan. Tveka inte att kontakta en akuttandläkare som hjälper dig.